30ο ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Δ.Ε.Β.Ε.

Πληροφορίες Πρόγραμμα Now! Offline πρόγραμμα (pdf) Facebook

Πληροφορίες

 ΚΑΤΟΨΗ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι

 

Το φετινό Συνέδριο αποτελεί μία ιδιαίτερη στιγμή για την ιστορία και την παρουσία της Δ.Ε.Β.Ε. στον χώρο του Διαβήτη καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια ετησίων πανελληνίας απήχησης Συνεδρίων. Για τον λόγο αυτό, έχω την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να σας προσκαλέσω εκ μέρους της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας να συμμετάσχετε και να γιορτάσετε μαζί μας στο 30ο Επετειακό Πανελλήνιο Συνέδριο της Δ.Ε.Β.Ε., που θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη από 16 έως 20 Νοεμβρίου 2016 (ξενοδοχείο Makedonia Palace).

 

Όλα τα προηγούμενα Συνέδρια της Δ.Ε.Β.Ε. παρουσίασαν μία ανοδική πορεία με διαρκώς αυξανόμενη επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή του ιατρικού κόσμου, τον οποίο και ευχαριστούμε από καρδιάς. Τα Συνέδρια της Δ.Ε.Β.Ε. αποτελούν έναν θεσμό για την πόλη της Θεσσαλονίκης και αναμένονται κάθε φορά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 

Και το 30ο Επετειακό Πανελλήνιο Συνέδριο της Δ.Ε.Β.Ε. αναμένεται με ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον δεδομένου ότι για πρώτη φορά θα παρουσιασθούν νέες φαρμακευτικές ουσίες, καθώς και νέες θεραπευτικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη. Επιπρόσθετα, στο φετινό Συνέδριο θα καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια να αναλυθούν και να συζητηθούν όλες οι μεγάλες μελέτες καθώς και οι συνέχειές τους (DCCT, UKPDS, ADVANCE, EMPA-REG, LEADER κ.α), οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί στο πεδίο του Σακχαρώδη Διαβήτη.

 

Το 30ο Συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει μία γιορτή τόσο από επιστημονικής άποψης, όσο και από την πλευρά εκδηλώσεων και αναμένεται να ξεπεράσει σε επιτυχία με την επικαιροποιημένη και σύγχρονη θεματολογία του όλα τα προηγούμενα Συνέδρια. Ο Σακχαρώδης Διαβήτης και η φαρμακευτική αντιμετώπισή της νόσου και των επιπλοκών της αποτελούν πεδίο εντατικής έρευνας και αναζητήσεων που αφορούν όχι μόνο τη Διαβητολογία αλλά και πολλές ιατρικές ειδικότητες. Σκοπός του Συνεδρίου είναι να συμβάλλει, κατά το δυ-
νατόν, στην συνεχιζόμενη σωστή εκπαίδευση και ενημέρωση των γιατρών σε θέματα του Σακχαρώδη Διαβήτη και να βοηθήσει στην καλύτερη αντιμετώπισή τους. Η ανάπτυξη των θεμάτων έχει ανατεθεί σε διακεκριμένους και καταξιωμένους Έλληνες και ξένους συναδέλφους.

  

Είναι φυσικό ότι το 30ο Επετειακό Πανελλήνιο Συνέδριο της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας έχει και επετειακό εορταστικό χαρακτήρα. Η φετινή Τελετή Έναρξης θα περιλαμβάνει τα εξής μέρη:
1. «Εναρκτήρια Ομιλία» από τον προσκεκλημένο ομιλητή ομότιμο Καθηγητή και ιδρυτικό μέλος της Δ.Ε.Β.Ε. κ. Δ. Καραμήτσο με θέμα: «Βαλκανικοί πόλεμοι 1912-1913, απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και διπλασιασμός της Ελλάδας»
2. Το σκεπτικό της Ίδρυσης της Δ.Ε.Β.Ε. από τον κ. Δ. Καραμήτσο
3. Αναμνήσεις από τα πρώτα χρόνια της Δ.Ε.Β.Ε.
4. «Τιμητική Εκδήλωση» για όσους διετέλεσαν Πρόεδροι της Δ.Ε.Β.Ε. και Διευθυντές Σύνταξης του περιοδικού
5. «Μουσική Εκδήλωση»

 

Η Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 16/11/2016 από τις 20:00 έως τις 22:30.

Προσκεκλημένοι ομιλητές για τις κεντρικές ομιλίες του Συνεδρίου είναι ο Prof. D. R. Matthews (Prof. οf Diabetes Medicine, University of Oxford. Emeritus Founding Chairman, Oxford Centre for Diabetes, Endocrinology and Metabolism, UK) με θέμα "UKPDS - 18 years on - Lessons and insights", o Prof. A. Vinik (Professor and Vice Chairman for Research, Eastern Virginia Medical School, Center for Endocrine & Metabolic Disorders, Research and Neuroendocrine Unit, Virginia, USA) και η Καθηγήτρια του Harvard University E. Maratos-Flier (Professor of Medicine, Harvard Medical School, Department of Medicine, Division of Endocrinology, Beth Israel Deaconess Medical Center, Boston, MA USA). Οι διαλέξεις των καθηγητών είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και είστε όλοι προσκεκλημένοι να τις παρακολουθήσετε.

 

Για τη λήψη του πιστοποιητικού μοριοδότησης είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση 20 ωρών του Συνεδρίου. Το Συνέδριό μας, ως γνωστόν, μοριοδοτείται με 22 μόρια στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης (CME-CPD) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο σύμφωνα με την εξουσιοδότηση και τα κριτήρια της EACCME-UEMS.

 

Στο φετινό Συνέδριο τα κλινικά φροντιστήρια έχουν ανατεθεί κυρίως σε ξένους ομιλητές: στον Καθηγητή A. Vinik (Professor and Vice Chairman for Research, Eastern Virginia Medical School, Virginia, USA), στον Καθηγητή J. Flier (Higginson Professor of Physiology, Dean Emeritus of the Faculty of Medicine, Harvard Medical School), στον Καθηγητή DP Mikhailidis (Academic Head, Department of Clinical Biochemistry, Royal Free Hospital Campus, University College London Medical School, University College London, London, UK) και τον καθηγητή Ch. Mantzoros (MD DSc PhD h.c. mult., Professor of Medicine at Harvard Medical School and Boston University School of Medicine, Editor-in-Chief, Metabolism, Clinical and Experimental, Boston, USA ).

 

Την Κυριακή 20/11/2016 στην Ημερίδα για το κοινό εκτός από τις ομιλίες που θα πραγματοποιηθούν, θα διεξαχθεί και ποδηλατοδρομία με σύνθημα «Ποδήλατο για τον Διαβήτη» και στην οποία καλούνται να συμμετέχουν όλοι οι συνάδελφοι.

 

Το Δ.Σ. και εγώ προσωπικά σας ευχόμαστε ένα ιδιαίτερα χρήσιμο και εποικοδομητικό Συνέδριο και ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ενεργό συμμετοχή σας, που θα συμβάλλει σημαντικά στην επιτυχία του.

 

Ελάτε να γιορτάσετε μαζί μας.

 

O Πρόεδρος της Δ.Ε.Β.Ε.
Τριαντάφυλλος Διδάγγελος
Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας - Διαβητολογίας Τμήματος Ιατρικής Α.Π.Θ.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Ευχαριστούμε τις παρακάτω Φαρμακευτικές Εταιρείες
για τη συμμετοχή τους στο Συνέδριο:

 

ABBOTT Laboratories HELLAS
ASCENSIA DIABETES CARE
ASTRAZENECA
BOEHRINGER INGELHEIM ΕΛΛΑΣ Α.Ε.
COCA-COLA
EIFRON
ELPEN Α.Ε.
EURODIET
GLAXOSMITHKLINE
GALENICA A.E.
KARABINIS MEDICAL SA
LIBYTEC PHARMACEUTICAL SA
LIFESCAN, JOHNSON & JOHNSON
MEDTRONIC HELLAS A.E.
MENARINI DIAGNOSTICS SA
MSD & VIANEX
MYMEDSTORE
MYLAN
NOVARTIS
NOVO NORDISK
PETSIAVAS
PFIZER
SANOFI
SERVIER HELLAS
UNI-PHARMA
WINMEDICA
ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ Α.Ε.Β.Ε.

ΠΙΣΤΟΠΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Το δίπλωμα συμμετοχής θα παραλαμβάνεται από τη γραμματεία την τελευταία ημέρα του Συνεδρίου, κατόπιν επίδειξης της κονκάρδας. Το Συνέδριο μοριοδοτείται με 22 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (C.M.E. – C.P.D. Credits), από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Ο ελάχιστος απαιτούμενος χρόνος παρακολούθησης είναι 20 ώρες (εξαιρούνται τα Δορυφορικά Συμπόσια & οι Δορυφορικές Διαλέξεις), σύμφωνα με τις διατάξεις του ΕΟΦ.

Ο χρόνος παρακολούθησης θα προσμετράται με τη χρήση συστήματος barcode κατά την είσοδο και έξοδο των συμμετεχόντων στην αίθουσα του Συνεδρίου. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ελέγχουν το χρόνο παρακολούθησης αυτόματα σε κάθε είσοδο και έξοδο τους.

ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ

Ελάτε να κάνουμε «Ποδήλατο για τον Διαβήτη» την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 12:30.

Ελάτε μαζί μας ατομικά ή φτιάξτε ομάδες φίλων / Εταιρειών.

Διαδρομή στον ποδηλατόδρομο της Νέας Παραλίας: Makedonia Palace – Μέγαρο Μουσικής – Λευκός Πύργος - Makedonia Palace

 

Δηλώστε συμμετοχή συμπληρώνοντας τη φόρμα

 

Δωρεάν συμμετοχή


 Event: https://goo.gl/w8ohqF

 

Διαδρομή στο Χάρτη

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Για τη γενική αξιολόγηση του Συνεδρίου, συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο πατώντας εδώ.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΤΟΠΟΣ

30ο Επετειακό Πανελλήνιο Συνέδριο Δ.Ε.Β.Ε.

16 - 20 Νοεμβρίου 2016

Ξενοδοχείο Makedonia Palace

ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

INVENTICS A.E. / Medevents
Τ. 2310 474 400
F. 2310 801 454
info@medevents.gr, www.medevents.gr
Αρ. Ειδ. Σημ. Λειτ. ΕΟΤ: MHTE 09.33.Ε.60.00.01087.00

News

Καιρός

Now