5η Λήψη Κλινικών Αποφάσεων στις Καρδιαγγειακές Παθήσεις (Θρόμβωση στο Καρδιαγγειακό Σύστημα)

Πληροφορίες Πρόγραμμα Now! Offline πρόγραμμα (pdf)

Πληροφορίες

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Η Ημερίδα με θέμα: «5η Λήψη Κλινικών Αποφάσεων στις Καρδιαγγειακές Παθήσεις (Θρόμβωση στο Καρδιαγγειακό Σύστημα)» των καρδιολογικών τμημάτων του Γ.Ν. Νίκαιας – Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων» συνεχίζει να τιμά τους καρδιολόγους που πραγματοποίησαν έργο σε νοσοκομεία στη 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου. Ένας από αυτούς είναι ο Ομότιμος Καθηγητής Καρδιολογίας του Παν. Αθηνών Δημήτριος Θ.  Κρεμαστινός, MD, PHD, FESC, FACC, Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτής Δωδεκανήσου, Διευθυντής του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, Εκλεγμένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, τ. Υπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ομ. Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, τ. Διευθυντής Καρδιολογικών Κλινικών των νοσοκομείων Γεννηματά, Ωνασείου και Αττικού

Βιογραφικά Στοιχεία: 
Το επιστημονικό και το κυριότερο μέρος του κοινωνικού έργου του Καθηγητή Δ. Κρεμαστινού είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένα. Το μεγαλύτερο μέρος του κοινωνικού του έργου πραγματοποίησε ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός. Το γεγονός αυτό όσο και αν φαίνεται περίεργο για την πολιτική υπήρξε το αποτέλεσμα της επιστημονικής του καταξίωσης. Το 1993 ορκίσθηκε εξωκοινοβουλευτικός Υπουργός Υγείας – Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ύστερα από πρόταση του τότε Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, του οποίου υπήρξε προσωπικός ιατρός και ο οποίος εξετίμησε πέραν των ιατρικών ικανοτήτων και τις γενικότερες απόψεις του περί ενός σύγχρονου εθνικού συστήματος υγείας και πρόνοιας. Υπήρξε Διευθυντής στις μεγαλύτερες Καρδιολογικές Κλινικές της χώρας (Νοσοκομείο Γεννηματά, Β Καρδιολογική Κλινική Ωνασείου) ενώ εκ του μηδενός δημιούργησε την Β’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Αττικού Νοσοκομείου, της οποίας υπήρξε ο πρώτος διευθυντής. Το ερευνητικό του έργο, που έχει διεθνή αναγνώριση και βράβευση, στηρίχθηκε στην έρευνα σε βάθος και όχι σε πλάτος γεγονός που επιβεβαιώνεται από θετικές βιβλιογραφικές αναφορές και όχι απλώς αναφορές. Ο Καθηγητής Δ. Κρεμαστινός παραμένοντας πιστός στις ακαδημαϊκές αρχές του παραιτήθηκε τόσο από τη θέση του Βουλευτή του ψηφοδελτίου Επικρατείας που του πρόσφερε ο Ανδρέας Παπανδρέου όσο και μετά την πρώτη εκλογή του ως Βουλευτή το 2000, όταν η Βουλή ψήφισε το Σύνταγμα που προέβλεπε ασυμβίβαστο των ιδιοτήτων του Βουλευτή και του Ιατρού – Καθηγητή. Δέχθηκε τη θέση του εξωκοινοβουλευτικού Υπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (1993-1996) πιστεύοντας ότι από αυτή τη θέση θα πραγματοποιήσει ουσιαστικό έργο για τη χώρα. Το κύριο κοινωνικό του έργο αναφέρεται στο χρόνο της υπουργίας του. Ως Υπουργός Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων επέτυχε να εξαιρέσει τη χώρα από τη συνθήκη του Μάαστριχτ. Με αυτό τον τρόπο η χώρα απέκτησε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αττικό και δέκα μεγάλα περιφερειακά νοσοκομεία καθώς και τα μεγάλα προνοιακά ιδρύματα (ΚΕΚΥΚΑμεΑ) για την υποστήριξη των ΑμεΑ, δεδομένου ότι οι προϋπολογισμοί των έργων αυτών ήταν αδύνατον να καλυφθούν από τον Εθνικό Προϋπολογισμό. 

Για την Οργανωτική Επιτροπή

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 


ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
_______________________________________________________________________________________
Α. Κρανίδης Πρόεδρος MD | Α. Κωτσάκης MD | Π. Πεντζερίδης ΜD 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 
_______________________________________________________________________________________
 
Π. Βάρδας
Β. Βούδρης 
Ι. Γουδέβενος 
Ι. Ζαρίφης
Ε. Ηλιοδρομίτης 
Α. Θεοχάρης
Σ. Κάκουρος 
Ι. Καλλικάζαρος 
Δ. Καλπάκος 
Κ. Κάππος 
Χ. Καρβούνης 
Α. Κατσίβας 
Ν. Καυκάς 
Θ. Κωλέττης 
Σ. Κωνσταντινίδης
Ε. Λάζαρης 
Σ. Λυμπέρη 
Θ. Μακρής 
Ι. Μαντάς 
Αθ. Μανώλης 
Αντ. Μανώλης 
Λ. Μιχάλης
Δ. Μπάμπαλης 
Ι. Μπαρμπετσέας
Χ. Ολύμπιος 
Φ. Παρθενάκης 
Σ. Παπαϊωάννου
Ι. Παρασκευαΐδης 
Σ. Πατσιλινάκος 
Ε. Πισιμίσης 
Β. Πυργάκης 
Η. Ρεντούκας 
Α. Σιδέρης 
Σ. Σιώνης
Δ. Τούσουλης 
Α. Τρίκας 
Φ. Τρυποσκιάδης 
Γ. Φιλιππάτος 
Χ. Χασικίδης

 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Στην Ημερίδα χορηγούνται 8 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (C.M.E. – C.P.D. Credits), από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Τα πιστοποιητικά θα δοθούν στη γραμματεία με τη λήξη της Ημερίδας.

News

Καιρός

Now